F.A.Q.


Voordat u tot de aanschaf van uw droomhuis over gaat zijn er vaak veel vragen die beantwoord moeten worden. Enkele zaken op een rij:

  • De kosten koper (k.k.) zoals die op onze site vermeld staan. Deze kosten koper zijn afhankelijk van de status van het gekochte. Betreft het de aanschaf van bouwgrond en gaat u hierop bouwen, dan betaalt u slechts kosten koper over de bouwgrond. Koopt u een geheel nieuw gebouwd object, dan wordt er een ander percentage kosten koper berekend, dan wanneer u een bestaand object koopt. Wij informeren u hier graag over.
  • Het voorlopig koopcontract (Compromis de Vente). Dit is een zeer belangrijk element. Het is veelal een uitgebreid en juridisch geschreven document. Wij werken samen met een Nederlandse en op dat vlak gespecialiseerde notaris en sluiten zodoende vervelende verrassingen uit.
  • Bedenktijd. Na de ondertekening van het voorlopig koopcontract heeft u zeven (kalenderdagen) bedenktijd (Délai de Rétractation). Binnen deze zeven dagen kunt u dus alsnog afzien van de koop. De verkoper kan dat overigens niet.
  • Aanbetaling. Hier zijn misverstanden over. U bent wettelijk niet verplicht een aanbetaling te doen.
  • Tenaamstelling. Op wiens naam u het aangeschafte goed gaat zetten is natuurlijk geheel afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. De notaris kan u hierin goed adviseren.
Huis kopen in Zuid-Frankrijk
Huis kopen in Zuid-Frankrijk?
Vema Invest: Makelaars & Aankoopbegeleiding
Maak een afspraak of vraag meer info aan!